Café Schiller

Oerkroeg Schiller (vroeger ‘Café Brouwerij de Halve Maan genoemd) is een monumentaal café in Aalten, Nederland. Schiller bestaat in 2009 driehonderd jaar als horecabedrijf in Aalten. Het was Hendrik Westerveld, brouwer van beroep, die het café in de 17e eeuw startte. Halverwege de 19e eeuw kocht Gerrit Jan Prins het bedrijf.

Gerrit Jan Prins ging in de leer bij het alom bekende Hotel Café Schiller te Amsterdam als leerling tapper. Na zijn periode in Amsterdam, mocht hij van de eigenaar in Amsterdam de naam ‘Schiller’ gaan gebruiken en uitdragen. Later breidde hij de zaak uit met een herensociëteit, de ledenlijst hangt nog altijd zichtbaar in het ‘eetlokaal’ van de Oerkroeg.

Het pand bestaat uit verschillende bouwfasen. De oorsprong ligt vermoedelijk aan het einde van de 16e eeuw, hoewel de kern mogelijk van oudere datum is. Recente aanbouw stamt uit het begin en halverwege de 20e eeuw. Vanwege een “prominente ligging en karakteristieke uitstraling” wordt het door de gemeente als “beeldbepalend element” beschouwd.

Sinds de jaren ’70 is het een bruin café met poppodium. Na 2002 volgen uitbreidingen met een eetlokaal en bovenzaal/filmhuis. De akoestiek werd in 2016 verbeterd. Als poppodium speelt het café steeds een prominentere rol.

Prinsenstraat 4
7121 AG  Aalten
Tel: 0543-472230

Café Schiller

Algemeen

Kom in de Bedstee Magie

Kom in de Bedstee Uniek

Kom in de Bedstee © 2023 · Webdesign by Subbs.

Save 10%

with your first order

By subscribing to our newsletter you agree to our Privacy Policy